Kwaliteit handdoeken op Scalda in Goes
11 maart 2021 

Kwaliteit handdoeken op Scalda in Goes

Maximaal comfort met kwaliteit handdoeken van BC softwear.

Na lange tijd tegen sfeerloos textiel en vergeelde muren te hebben aangekeken vond Esmeralda de Vos van het scalda in goes het tijd voor vernieuwing. Ze besloot samen met haar team alle les- en werklokalen van de opleiding allround schoonheidspecialist een metamorfose te geven. Op creatieve wijze hebben zij aangetoond de uitstraling van het interieur met subtiele aanpassingen enorm te kunnen verbeteren en de motivatie van studenten, personeel en cliënten te stimuleren.

In het Scalda is het een druk, maar bovenal gezellig komen en gaan van studenten. Helemaal achterin het gebouw heerst rust. Hier is de afdeling gezondheidszorg en uiterlijke verzorging gevestigd. Achter een professionele balie heten twee goedverzorgde studenten ons welkom. Esmeralda kwaliteit handdoeken de Vos laat niet lang op zich wachten. Zij is al lange tijd verbonden aan het college en fungeert inmiddels als instructeur van de opleiding tot schoonheidsspecialist. Collega Roxanne Smits ondersteunt Esmeralda bij haar veelzijdige takenpakket. Beide dames hebben een achtergrond in de kappers- en schoonheidsbranche. Hoewel ze het cliëntencontact en de praktische handelingen van het vak weleens missen, zijn Esmeralda en Roxanne sterk gemotiveerd om de opleiding op een hoog niveau te houden.  En studenten van diverse pluimage een kans te bieden in de veelzijdige mogelijkheden van het vak. Met gepaste trots geven de dames een rondleiding op hun werklocatie.

School en bedrijf inéén

Alle ruimtes zien er opmerkelijk verzorgd uit. De handdoeken zijn op dezelfde wijze gevouwen, de loeplampen zijn ingeklapt en de apparatuur is netjes opgeborgen. “Wij vinden het heel belangrijk dat studenten hun verantwoordelijkheden kennen”, benadrukt Esmeralda. “Geen enkele cliënt, (toekomstige) collega of leidinggevende wil immers geconfronteerd worden met een rommelige ruimte.” Naast de theorie- en praktijklessen, kwaliteit handdoeken op Scaldavormt de bedrijfsvoering van twee inpandige schoonheidssalons een belangrijk onderdeel van de opleiding allround schoonheidsspecialist. De balie en de schoonheidssalons vormen samen een denkbeeldig bedrijf dat bijna altijd vijf dagen per week open is. Dit wordt volledig gerund door studenten uit alle opleidingsjaren. Het Scalda geeft op die manier iedere student de kans om verschillende competenties uit het bedrijfsleven te ontwikkelen. Esmeralda: “Naarmate de studenten verder in de opleiding komen, krijgen zij andere functies en meer verantwoordelijkheden. Daarnaast leren de studenten ook in teamverband te werken en krijgen zij de ruimte om hun creativiteit en ondernemingstalenten te ontwikkelen.”

Vernieuwing

“Een dynamische werkomgeving als de onze vraagt continu om aanpassingen. Dat mag je ook terugzien in de uitstraling en inrichting van onze lokalen. De handdoeken kon daarin niet achterblijven, dat was echt toe aan vervanging”, verklaart Esmeralda al wijzend naar enkele dunne Kwaliteit handdoeken overgebleven handdoekjes. “Xandra van Steenis van Spa Treatments is als stagebegeleider verbonden aan ons opleidingsinstituut en maakte ons attent op het handdoekenpakket van BC Softwear.” Toen Esmeralda de stalen onder ogen kreeg, was ze direct getrof- fen door de kleurrijke collectie, het zachte gevoel en de luxe uitstraling van het handdoeken. Daarnaast houdt het in de droger goed stand. Bovendien bleek de prijs tot haar verbazing ook nog eens heel scherp te zijn. “En dat terwijl het vervaardigd is van Egyptisch katoen.” Het nieuwe kwaliteit handdoeken was direct aanleiding om de muren in een lichtbruine kleur te verven die goed past bij de warme tinten van de stoffen. “Ik heb bewust gekozen voor een comfortabele look. Op een school mag het immers ook aangenaam toeven zijn.” Ook zijn er extra elementen aan de salons toegevoegd, zoals Oosterse schalen voor een heerlijk voetbad voorafgaande aan de behandeling. “Zo zie je maar hoe je met minimale aanpassingen je praktijk een compleet nieuwe uitstraling kunt geven”, licht Esmeralda enthousiast toe terwijl ze een zijden bloem tussen het handdoeken steekt. “Misschien is het zelfs een idee om meer textielpakketten af te nemen en de kleuren af te stemmen op het seizoen of op een bijzonder evenement. Op die manier laat je zien dat je continu vernieuwt. Bovendien gaat je handdoeken dan ook nog eens langer mee”, merkt Esmeralda lachend op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen